Hoe werkt een voipportofoon

Voordelen en nadelen van Voipportofonie

Het grote voordeel van een Voipportofoon is dat u een onbeperkt bereik heeft zonder dat u gebruik hoeft te maken van een op te zetten relaisstation,
dat relaisstation is er namelijk al, ze staan letterlijk overal. ​Nederland en Belgie hebben net als vrijwel heel Europa een dekking van vrijwel 100%
​Dit netwerk wordt gevormd door bv. KPN, Vodafone, T-Mobile, Proximus, Mobistar of Base.
Een Voipportofoon gebruikt het mobiele netwerk, houd er dus rekening mee dat op locaties waar erg veel publiek op een kleine oppervlakte aanwezig is en er noodsituatie is er juist veel mensen gaan bellen en er hierdoor de mogelijkheid bestaat dat de mobiele netwerken overbelast raken.
​Simpelweg gezegd, je komt er dan niet meer doorheen.

​Push To Talk van Kpn, Vodafone of Proximus

Bovengenoemde providers adverteren met PTT (Push To Talk) dit is sterk vergelijkbaar met Voipportofonie maar wordt aangeboden met speciale vooral dure smartfones en jaarlijkse kosten die vele malen hoger liggen dan het Voipportofonie van Voipporto. Bij Kpn/Vodafone/Proximus betaalt u 125,- tot 225,- Euro incl. btw  en +-580,- Euro voor een pc-console per jaar incl. btw.
Ter vergelijking voor nagenoeg dezelfde dienst betaalt u bij Voipporto.nl vanaf 25,- Euro per jaar incl. btw
Met Zello is het zelfs gratis (met enige beperking, er is ook een betaalde dienst)

 

 

Mobiele netwerken

Voor het mobiele netwerk heeft u een simkaartje nodig met een abonnement of prepaid. ​Zodra er een gesprek is in uw gespreksgroep verbruikt u data, theoretisch gaat men hier uit van 2,88Mb per uur ​bij constant audio en 0,6Mb per uur bij standby. In de praktijk wordt er natuurlijk niet constant gesproken in uw groep maar is dit door afronding van een datasessie het dataverbruik een stuk hoger.

In Nederland bied vodafone Prepaid kaartjes aan met 1000Mb voor 10,- Euro ​Kpn bied ook kaartjes van 10,- Euro en kent ook een onbeperkt internet bundel voor 1 maand voor 10,- Euro Als je het een beetje slim aanpakt met opwaarderen ben je nog voordeliger uit.
​Opwaarderen werkt het makkelijkst via internet waar je met een account gelijk kunt zien wat het tegoed is op je simkaartjes.

Voipserver

 

Een Voipportofoon maakt via een mobiel gsm netwerk contact met een voipserver. ​Bamiporto maakt gebruik van de Europesche voipservers van realptt
een uitstekende voipserver met uitstekende audio en een zeer functionele pc-console.
​Op deze Voipserver kunnen gespreksgroepen aangemaakt worden waarbinnen de Voipportofoons met elkaar kunnen communiceren.
1 Voipportofoon kan lid zijn van meerdere gespreksgroepen. 1 gespreksgroep kan bestaan uit 2-256 Voipportofoons.

Een account bij Zello werkt prima voor enkel voice gebruik en is gratis.
​Een account op de voipserver van realptt kost 35,- Euro per jaar ,bij >10 accounts is dit 30,- Euro en bij >25 accounts is dit 25,- Euro per jaar incl. btw

PC-Console

​Via de pc-console kunt u uw gehele groep overzien, u bent een volwaardig deelnemer van de groep met als grote voordeel dat u ook nog kunt zien waar de overige deelnemers zich bevinden. ​De software is gratis maar u gebruikt een eigen account op de voipserver.

​Meer informatie

​Voor meer informatie stuur een mail met uw situatie naar info@voipporto.nl en wij nemen contact met u op

Aanbieding

Tesunho TH-388 voipportofoon € 209,00 € 169,00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 15-12-2017 - Geweldig!
    Met spoed porto's nodig;
    Na een gesprek op whatsapp snel spullen...  lees meer
  • 30-09-2017 - Wij gebruiken als preventieteam reeds een set van dit soort...  lees meer
Plaats een bericht
© 2017 - 2018 voipporto.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel